Επίσκεψη Rob Roznowski – Πρόγραμμα διαλέξεων και workshop

Την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφτεί το Τμήμα μας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ο καθηγητής του Michigan State University (MSU), κ. Rob Roznowski, ο οποίος υπηρετεί ως διευθυντής στις ειδικότητες: υποκριτική και σκηνοθεσία, στο τμήμα του θεάτρου.

Πρόγραμμα διαλέξεων και workshop

Master class στην Υποκριτική
Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 18:00-21:00 στο πλαίσιο του εργαστηρίου της κ. Γεωργακοπούλου Αίθουσα Θεατράκι

Διάλεξη : “Tο Αμερικανικό μουσικό θέατρο”
Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 18:30 Αίθουσα Κ 11 ανοιχτή προς το κοινό

H διάλεξη περιλαμβάνει, την ιστορική επισκόπηση της αμερικανικής μορφής του μουσικού θεάτρου και ειδικότερα των έργων εκείνων που έχουν παρουσιαστεί στο Μπρόντγουεϊ. Το χρονικό της μορφής του μουσικού θεάτρου, από τις πρώτες αρχές της δεκαετίας του 1920, θα συζητηθεί με αναφορά σε ιστορικά ορόσημα που άλλαξαν τη δομή του στις επόμενες δεκαετίες. Η διάλεξη θα περιλαμβάνει αποσπάσματα, μέσω DVD, από παλαιότερα αλλά και σύγχρονα έργα του μουσικού θεάτρου. Ειδικότερα το τελευταίο μέρος της διάλεξης θα παρουσιάσει σύγχρονα έργα του μουσικού θεάτρου όπως το πρόσφατο έργο με τίτλο Hamilton και άλλα. Αυτή η ευρεία ιστορική επισκόπηση θα δώσει τη δυνατότητα στο κοινό να κατανοήσει τους τρόπους με τους οποίος το μουσικό θέατρο συνδυάζει, υποστηρίζει αλλά και χρησιμοποιεί ισότιμα τις τέχνες (χορός, υποκριτική και τραγούδι) προκειμένου να δημιουργηθεί αυτή τη μοναδική υβριδική μορφή του θεάτρου. Η συζήτηση υποστηρίξει την άποψη ότι το μουσικό θέατρο είναι η υψηλότερη μορφή τέχνης. Το είδος αυτό διδάσκεται στο εισαγωγικό μάθημα «Θεωρία και Ιστορία του χορού».

Workshop στον αυτοσχεδιασμό και την επινόηση κειμένου
Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 15:00 -18:00 στο πλαίσιο του εργαστηρίου της κ. Ροϊλού
Αίθουσα Βπ (ανοιχτό σε όλους τους φοιτητές)

Workshop στη Θεατρική Γραφή
Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 18:00 – 21:00 Αίθουσα Βπ (ανοιχτό σε όλους τους φοιτητές και ακροατές)

Βιογραφικό σημείωμα

O Rob Roznowski είναι καθηγητής στο Michigan State University (MSU), και υπηρετεί ως διευθυντής των ειδικοτήτων της υποκριτικής και της σκηνοθεσίας στο τμήμα του θεάτρου. Έχει συγγράψει ικανό αριθμό βιβλίων και άρθρων σχετικά με την σκηνοθεσία και την υποκριτική Έχει σκηνοθετήσει διεθνώς και έλαβε την υποτροφία του ιδρύματος Fulbright για το εαρινό εξάμηνο του 2016 όπου συνεργάστηκε με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Επίσης έχει διδάξει στην σχολή του Marymount College του Μανχάταν, στην Αμερικανική Μουσική Δραματική Ακαδημία, SUNY / Stony Brook και Stephens College. Στο MSU πρόσφατα βραβεύθηκε ως «καθηγητής της χρονιάς του Miτσιγκαν» για την καλλίτερη διδασκαλία στο προπτυχιακό τμήμα.